LİKİT PARAFİN

Ürün İsmi

LİKİT PARAFİN

CAS numarası : 

8002-74-2

Moleküler formülü : 

CnH2n+2  n=24~36

Fiziksel Özellikler : 

Renksiz Kokusuz

Erime noktası : 

58-62 °C

Yağ miktarı : 

% 0.6-0.9

Erime noktası : 

58-62 0 C

Kaynama noktası : 

300 °C

Parlama noktası : 

240 °C

Özellikleri :

Parafin, Latince ‘Parafin afinis’ reaksiyonlara az yatkın olması sebebiyle adını kazanmış olan CNH2N+2 formülünde petrollerin asil bir bileşiğidir.
Günümüzde, mevcut teknolojik imkânlar doğrultusunda parafin imalatçıları aynı tekniği kullanırlar. Bu tekniğe göre yeni yapılan parafin mumları yüzde 20 oranında yağ içerir. Bazen bu yağ miktarı yüzde 3 düşürülebilir. Ayrıca daha yüksek seviyede saflaştırma ile renkte, kokuda ve tadında da iyileştirme sağlanabilir. Parafini saflaştırırken, işlem esnasında sülfürik asit ve kilden yararlanılır. Ham petrolden parafinin ayrıştırılması bir gerekliliktir. Parafin aslında petrolün yan ürünüdür, diyebiliriz. Rafine edilirken, ham petrolden elde edilen yağlı parafin ilk önce sıcakta eritilir. Ardından soğutularak sadece parafin kısmının donması amaçlanır. O şekilde donan posa şeklindeki parafin katmanı, yağından iyice arındırılarak ayrılır. Ham parafinin arındırılması, arıtmanın temel işlemlerinden biridir. Kimyasal etkenlere karşı tamamen duyarsız olan parafin, ilk defa mum yapımında kullanılmıştır. Bu özelliği için kullanılan parafine ergimeyi güçleştirmek için yüzde 20 oranında stearik asit eklenir.

Kullanım Alanları

  • Tekstilde kullanılan parafin sayesinde, materyaller su veya hava geçirmeyi önler. Böylece etkili bir yalıtım sağlanmış olur. Tekstilin birçok alanında parafinden yararlanılır. Örneğin iplikte parafin kullanımına bakarsak; parafin, ipliğe kayganlık kazandırarak ipliğin sürtünme katsayısını aşağıya çekerek, ‘sürtünme’ sebebiyle oluşabilecek sorunlara çare olur. Parafinlenmesi kötü olmuş bir iplik, kaliteli bile olsa örme işleminde problemler oluşacağı için, iplik olarak değeri düşer.
  • Eczacılıkta kullanılan parafin; sıvı haliyle, kremler, merhemler, fitil ve kabızlık, vb. ilaçlarda bulunmaktadır. Bunun dışında yapısı gereği ısıl iletkenliği düşük olan parafin, bir izolasyon malzemesi gibi olduğu için fizik tedavi ve tıp alanlarında da sıklıkla kullanılmaktadır.
  • Kozmetikte kullanılan parafin malzemelerin suya karşı dayanıklılığını artırır, kalıcı olmasını sağlar ve oldukça çeşitli şekillerde değerlendirilir. Hem güzellik ürünlerinde hem de bakım ürünlerinde parafine rastlamak mümkündür. Parafinin cilt bakım ürünlerinde kullanımının amacı; ciltteki gözenekleri tıkaması, nemi cilde hapsetmesi ve bu sayede cildin kurumadan yumuşacık olmasıdır.

 İade Koşulları : 

Kapağı açılmış , ambalajı bozulmuş veya zarar görmüş , kullanılmış ürünlerin geri iadesi kabul edilmemektedir.

Kargolama : 

Saat 15.00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoya verilmektedir.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Doğrulama Kodu

LİKİT PARAFİN

  • Ürün Kodu: LİKİT PARAFİN
  • Stok Durumu: Stokta var
  • 437,41TL

Mevcut Seçenekler:

 

ÜCRETSİZ KARGO + KDV DAHİL FİYATLAR !

     Artan Miktarlarda Birim Fiyat Üzerinden İskonto Fırsatları
Kredi Kartına 12 Ay'a varan Taksit Seçenekleri

     Yüksek Miktarlı Siparişleriniz İçin Bizimle İrtibata Geçiniz.

     100 TL Üzerindeki Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz!

Etiketler: LİKİT PARAFİN